SM IR 16 2 Issues with lights

Lichtmodule für Auflieger und Anhänger
Antworten
Docomar750
Beiträge: 7
Registriert: Mo 4. Mai 2020, 16:19

SM IR 16 2 Issues with lights

Beitrag von Docomar750 »

Hello

Looking for any suggestions I have built a lowboy, I am running everything off a 2s lipo on the trailer. When I tested all be wiring and resistors after installing w it was all good. I have used output 1 for marker boards and 2 beacons when I power this at 7.4v from my bench power it all lights up when I put it into the SM IR 16 2 with the 2s lipo when I activate output 1 the 4 marker boards light up but the beacons don't voltage measured at power input terminals is 7.98v.

Any advice greatly appreciated
Rascal
Beiträge: 2034
Registriert: Do 9. Okt 2014, 01:31

Re: SM IR 16 2 Issues with lights

Beitrag von Rascal »

Hello,

what type (make and model) of beacons do you use?
Can you attach a wiring diagram?
Docomar750
Beiträge: 7
Registriert: Mo 4. Mai 2020, 16:19

Re: SM IR 16 2 Issues with lights

Beitrag von Docomar750 »

Hi

The Beacons don't have a name i got them from Astec Models, they are 10cm domed beacons running on 4.5-6v wiring they share positive with marker panel LEDs (12 smd leds will run upto 12v) and 2 3v smd leds the negative is shared with total of 4 marker boards marker boards as stated when 7.4v is applied to this circuit from a bench power supply the beacons work. diagram below

Bild
Rascal
Beiträge: 2034
Registriert: Do 9. Okt 2014, 01:31

Re: SM IR 16 2 Issues with lights

Beitrag von Rascal »

Hello,

please upload the project file (*.usm or *.sfr) and tell me which output controls the beacons.
Docomar750
Beiträge: 7
Registriert: Mo 4. Mai 2020, 16:19

Re: SM IR 16 2 Issues with lights

Beitrag von Docomar750 »

Hi

All sorted now found they wouldn't come on with bench power at 7.4v so turned down to 7.3v and came on every time so rewired the boards and beacons onto a circuit together then then put output 1 negative and a positive from IR unit to a buck converter set to 7.25v and marker board and beacons wired to the other side and all works fine now everything works fine just strange they work fine with only 0.1v difference
Antworten